Мапа на страната:

ПИВСКИ КВАСЕЦ / PIVSKI KVASEC

Категорија на производи: ДИЕТЕТСКИ
Пивскиот квасец е природен додаток на исхраната, богат со Б-витамини, амино киселини, минерали и протеини.

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
Тој го помага метаболизмот на шеќерот, ја поттикнува синтезата (создавањето) на витамини во цревата, особено витаминот К(филохинон) и витаминот Б12. ,ја разубавува и подмладува кожата и  ги  зајакнува косата и ноктите.  Пивскиот квасец ја подобрува концентрацијата, меморијата и се препорачува во период на интензивна умствена работа. Корисен е при некои срцеви заболувања, болки во коските и мускулна слабост, анксиозност (физичка и психичка напнатост), иритиран стомак (ги поттикнува ферментите од кои зависи варењето на храната) и општа слабост на организмот. Се препорачува при  тегоби во менопауза. Го зајакнува имунолошкиот систем, поради што е корисен за пациенти кои примаат терапија со зрачење или хемотерапија.

Во почетокот се препорачува земање на 1-3 таблети 3 пати дневно, а подоцна може да се земаат 2-5 таблети 3 пати дневно.

 
ПОСТАВИ ПРАШАЊЕ ВО ВРСКА СО ПРОИЗВОДОТ