Мапа на страната:

БРОКОЛИН / BROKOLIN

Категорија на производи: ДИЕТЕТСКИ
Брокулата е високовредно хранливо растение поради нејзиниот богат состав со витамини, минерали, целулозни влакна, а многу ниската калорична вредност.

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана

Содржи витамини (витамин К, витамин Ц, витамин Е, витамин Б1, витамин Б2, фолна киселина, провитамин А- каротеноиди), минерали (калциум, калиум, селен) и други вредни состојки.
Испитувањата покажале дека брокулата го зголемува имунитетот на организмот и со помош на активните состојки (сулфорафан и индол-3-карбинол) го намалува ризикот од појава на тумор.

Се препорачува да се земаат  3 пати дневно по 1-2 капсули.

 
ПОСТАВИ ПРАШАЊЕ ВО ВРСКА СО ПРОИЗВОДОТ