Мапа на страната:

Б-КОМПЛЕКС / B-KOMPLEKS

Категорија на производи: ДИЕТЕТСКИ

Витамини од групата Б.

ПАКУВАЊЕ обложени таблети
ДЕЈСТВИЕ Витамини

Витамините од групата Б, каде спаѓаат и никотинамидот и пара-амино бензоевата киселина, се важни во многу метаболички процеси во организмот, вклучувајќи ги метаболизмот на мастите, јаглените хидрати и протеините.
Наменети се за надополнување на витамините од групата  Б во организмот и тоа при неадекватна исхрана, губење апетит, состојби проследени со покачена температура при инфекции каде е вклучена антибиотска терапија, бременост и доење.Б- КОМПЛЕКС го користат лица кој имаат  зголемен физички напор, потешкотии во ресорпцијата на витамините кај разни заболувања на гастроинтестиналниот систем (повраќање, дијареа), алкохолизам.Б-КОМПЛЕКС се дава при земање на хемотерапевтици, заболувања на црниот дроб, бери-бери, невралгии и дерматолошки промени.

Еднаш на ден по една обложена таблета.

 
ПОСТАВИ ПРАШАЊЕ ВО ВРСКА СО ПРОИЗВОДОТ