Мапа на страната:ДИЕТЕТСКИ

Диететски препарати претставуваат додатоци во исхраната и тоа на супстанции кои преку нормално внесување на храната во организмот не се внесуваат во доволни количини, Нивната цел е да се зголеми општатат отпорност на огранизмот на стресни надворешни влијанија како и да помогнат во одржување на правилните физиолошки функции на телото. Помагаат во одржување на здравјето, а во случај на болест одлично се вклопуваат како дополнителна терапија за забрзување на процесот на лекување. Диететските препарати не се замена за правилна и урамнотежена исхрана.

  • Филтер по категорија и дејствие:
pentovit

Витамините од групата Б, каде спаѓаат и никотинамидот, пара-амино бензоевата киселина и фолната...

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
pivski-kvasec

Пивскиот квасец е природен додаток на исхраната, богат со Б-витамини, амино киселини, минерали...

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана