Мапа на страната:ДИЕТЕТСКИ

Диететски препарати претставуваат додатоци во исхраната и тоа на супстанции кои преку нормално внесување на храната во организмот не се внесуваат во доволни количини, Нивната цел е да се зголеми општатат отпорност на огранизмот на стресни надворешни влијанија како и да помогнат во одржување на правилните физиолошки функции на телото. Помагаат во одржување на здравјето, а во случај на болест одлично се вклопуваат како дополнителна терапија за забрзување на процесот на лекување. Диететските препарати не се замена за правилна и урамнотежена исхрана.

  • Филтер по категорија и дејствие:
b-kompleks

Витамини од групата Б.

ПАКУВАЊЕ обложени таблети
ДЕЈСТВИЕ Витамини
2014-01-23-22-40-54

Брокулата е високовредно хранливо растение поради нејзиниот богат состав со витамини, минерали,...

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
jabolkovocet-kopriva

Јаболковиот оцет е познат во народната медицина по неговите лековити својства.

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
oligojak-ce

Биолошката улога на селенот и витамините А, Ц и Е се состои од регулација на оксидо-редуктивни...

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
pentovit

Витамините од групата Б, каде спаѓаат и никотинамидот, пара-амино бензоевата киселина и фолната...

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана
folna-kiselina

Фолна киселина е неопходен витамин од групата Б за создавање и одржување на нови клетки.

ДЕЈСТВИЕ Додаток во исхрана