Мапа на страната:ЛЕКОВИ БЕЗ РЕЦЕПТ (ОТС)

Лекови без рецепт (ОТЦ – Over the Counter) – заокружена палета на производи кои се издаваат без лекарски рецепт (можат да се купат во секоја аптека) и опфаќаат производи за превенција и ублажување на лесни здравствени тегоби.

 

  • Филтер по категорија и дејствие:
bubil

БУБИЛ се употребува за вошливост на главата и пубичната регија.

ГЕНЕРИКА Pyrethrin
ПАКУВАЊЕ шампон
ДЕЈСТВИЕ За вошки
heparin-30-000

ХЕПАРИН е крем за локална употреба. Тој ја спречува коагулацијата на крвта.

ГЕНЕРИКА Heparin+alantoin+D-panthenol
ПАКУВАЊЕ крем
ДЕЈСТВИЕ За вени
50-000-heparin-50-000

ХЕПАРИН е крем за локална употреба. Тој ја спречува коагулацијата на крвта.

ГЕНЕРИКА Heparin+alantoin+D-panthenol
ПАКУВАЊЕ крем
ДЕЈСТВИЕ За вени
jakaven

Во екстрактот од семето на дивиот костен најзастапен е есцинот кој го зајакнува тонусот...

ПАКУВАЊЕ крем
ДЕЈСТВИЕ За вени
diklofenak.1

Диклофенак спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни и антиревматски лекови (НСАИЛ)...

ГЕНЕРИКА Diclofenac ethylamonium
ПАКУВАЊЕ гел 1%
ДЕЈСТВИЕ За болка
6-vitamin-b6

Витамин Б6 е витамин од групата Б витамини, растворлив во вода.

ГЕНЕРИКА Pyridoxine
ПАКУВАЊЕ таблети од 20 mg
ДЕЈСТВИЕ Витамини