Мапа на страната:ЛЕКОВИ БЕЗ РЕЦЕПТ (ОТС)

Лекови без рецепт (ОТЦ – Over the Counter) – заокружена палета на производи кои се издаваат без лекарски рецепт (можат да се купат во секоја аптека) и опфаќаат производи за превенција и ублажување на лесни здравствени тегоби.

 

  • Филтер по категорија и дејствие:
bilax

Бисакодилот е стимулирачки лаксатив од групата на дифенилметани.

ГЕНЕРИКА Bisacodyl
ПАКУВАЊЕ обложени таблети од 5 mg и од 10 mg
ДЕЈСТВИЕ За запек
bubil

БУБИЛ се употребува за вошливост на главата и пубичната регија.

ГЕНЕРИКА Pyrethrin
ПАКУВАЊЕ шампон
ДЕЈСТВИЕ За вошки