Мапа на страната:ЛЕКОВИ БЕЗ РЕЦЕПТ (ОТС)

Лекови без рецепт (ОТЦ – Over the Counter) – заокружена палета на производи кои се издаваат без лекарски рецепт (можат да се купат во секоја аптека) и опфаќаат производи за превенција и ублажување на лесни здравствени тегоби.

 

  • Филтер по категорија и дејствие:
50-000-heparin-50-000

ХЕПАРИН е крем за локална употреба. Тој ја спречува коагулацијата на крвта.

ГЕНЕРИКА Heparin+alantoin+D-panthenol
ПАКУВАЊЕ крем
ДЕЈСТВИЕ За вени
lamox

Амброксолот е активен метаболит на бромхексинот.

ГЕНЕРИКА Ambroxol
ПАКУВАЊЕ Сируп
ДЕЈСТВИЕ За настинка
panthenol

Пантенол припаѓа во групата на Б витамини.

ГЕНЕРИКА Calcium pantothrnstr
ПАКУВАЊЕ таблети за шмукање од 120 mg
ДЕЈСТВИЕ За настинка
povidon-jod

ПОВИДОН-ЈОД е антисептик и дезинфициенс.

ГЕНЕРИКА Povidone iodine
ПАКУВАЊЕ 1% раствор за промивање уста, 10% раствор за кожа
ДЕЈСТВИЕ За дезинфекција
6-vitamin-b6

Витамин Б6 е витамин од групата Б витамини, растворлив во вода.

ГЕНЕРИКА Pyridoxine
ПАКУВАЊЕ таблети од 20 mg
ДЕЈСТВИЕ Витамини
jakaven

Во екстрактот од семето на дивиот костен најзастапен е есцинот кој го зајакнува тонусот...

ПАКУВАЊЕ крем
ДЕЈСТВИЕ За вени