Мапа на страната:ЛЕКОВИ БЕЗ РЕЦЕПТ (ОТС)

Лекови без рецепт (ОТЦ – Over the Counter) – заокружена палета на производи кои се издаваат без лекарски рецепт (можат да се купат во секоја аптека) и опфаќаат производи за превенција и ублажување на лесни здравствени тегоби.

 

  • Филтер по категорија и дејствие:
panthenol

Пантенол припаѓа во групата на Б витамини.

ГЕНЕРИКА Calcium pantothrnstr
ПАКУВАЊЕ таблети за шмукање од 120 mg
ДЕЈСТВИЕ За настинка
povidon-jod

ПОВИДОН-ЈОД е антисептик и дезинфициенс.

ГЕНЕРИКА Povidone iodine
ПАКУВАЊЕ 1% раствор за промивање уста, 10% раствор за кожа
ДЕЈСТВИЕ За дезинфекција