Мапа на страната:ЛЕКОВИ СО РЕЦЕПТ

Лекови со рецепт – сите лекови кои се издаваат (пропишани) на лекарски рецепт и опфаќаат цела низа на фармако-терапевтски групи која покрива широк спектар на дијагностички индикации.

  • Филтер по категорија и дејствие:
prazepam

Бисопролол припаѓа на групата лекови наречени бета блокатори. Тој дејствува преку забавување...

ГЕНЕРИКА Prazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 10 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
4-sinkum-4

СИНКУМ 4® (аценокумарол) е кумарински орален антикоагулантен лек кој се користи за спречување...

ГЕНЕРИКА Acenocoumarol
ПАКУВАЊЕ таблети од 4 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце
lorazepam

Активната материја во ЛОРАЗЕПАМ таблетите е лоразепам, лек кој припаѓа во групата на бензодиазепини.

ГЕНЕРИКА Lorazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 1 mg и од 2,5 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
sulpirid

Сулпиридот е невролептик од бензамидската група кој има јако   антипсихотично дејство,...

ГЕНЕРИКА Sulpiride
ПАКУВАЊЕ капсули од 50 mg и сируп (25mg/5ml)
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
tramadol

ТРАМАДОЛ е наркотично аналгетско средство кое се употребува за олеснување на болки од различно...

ГЕНЕРИКА Tramadol
ПАКУВАЊЕ капсули од 50 mg
ДЕЈСТВИЕ За болка
verapamil40

ВЕРАПАМИЛ е лек од групата наречена блокатори на калциумовите канали.

ГЕНЕРИКА Verapamil
ПАКУВАЊЕ обложени таблети од 40 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце