Мапа на страната:ЛЕКОВИ СО РЕЦЕПТ

Лекови со рецепт – сите лекови кои се издаваат (пропишани) на лекарски рецепт и опфаќаат цела низа на фармако-терапевтски групи која покрива широк спектар на дијагностички индикации.

  • Филтер по категорија и дејствие:
kasen

КАСЕН® спаќа во групата лекови наречени антимикотици. Тој има силно дејство против голем...

ГЕНЕРИКА Clotrimazol
ПАКУВАЊЕ крем 1%, вагинален крем 2% , раствор за кожа 1%
ДЕЈСТВИЕ За габични инфекции
clopidogrel

Клопидогрел е тиенопиридински дериват и припаѓа во групата на антитромботици, инхибитори...

ГЕНЕРИКА Clopidogrel
ПАКУВАЊЕ филм-обложени таблети од 75 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце
lizinopril

Лизиноприлот се употребува за третман на висок крвен притисок (хипертензија).

ГЕНЕРИКА Lisinoprile
ПАКУВАЊЕ таблети од 5 mg, 10 mg и од 20 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце
aminofilin

Аминофилин е комплекс на теофилин со етилендиамин. Тој е бронходилататор од групата на метилксантини.

ГЕНЕРИКА Aminoffilin
ПАКУВАЊЕ таблети со продолжено ослободување од 100 mg
ДЕЈСТВИЕ Проблеми со дишни патишта
ranitidin

Ранитидин спаѓа во класата на лекови наречени H2 блокатори.

ГЕНЕРИКА Ranitidine
ПАКУВАЊЕ филм-обложени таблети од 150 mg
ДЕЈСТВИЕ За желудник и црева
folan

Фосиноприл се употребува за третман на висок крвен притисок и симптоми на срцева слабост.

ГЕНЕРИКА Fosinopril sodium
ПАКУВАЊЕ таблети од 10 mg и 20 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце