Мапа на страната:ЛЕКОВИ СО РЕЦЕПТ

Лекови со рецепт – сите лекови кои се издаваат (пропишани) на лекарски рецепт и опфаќаат цела низа на фармако-терапевтски групи која покрива широк спектар на дијагностички индикации.

  • Филтер по категорија и дејствие:
aminofilin-retard

Аминофилин е комплекс на теофилин со етилендиамин. Тој е бронходилататор од групата на метилксантини.

ГЕНЕРИКА Aminoffilin
ПАКУВАЊЕ таблети со продолжено ослободување од 350 mg
ДЕЈСТВИЕ Проблеми со дишни патишта
aminofilin

Аминофилин е комплекс на теофилин со етилендиамин. Тој е бронходилататор од групата на метилксантини.

ГЕНЕРИКА Aminoffilin
ПАКУВАЊЕ таблети со продолжено ослободување од 100 mg
ДЕЈСТВИЕ Проблеми со дишни патишта
diazepam

Диазепам е лек од групата на бензодиазепини.

ГЕНЕРИКА Diazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 2 mg, 5 mg и 10 mg, супозитории од 5 mg и од 10 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
bromazepam

Бромазепам е анксиолитик од групата на бензодиазепини.

ГЕНЕРИКА Bromazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 1,5 mg, 3 mg и од 6 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
prazepam

Бисопролол припаѓа на групата лекови наречени бета блокатори. Тој дејствува преку забавување...

ГЕНЕРИКА Prazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 10 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување
lorazepam

Активната материја во ЛОРАЗЕПАМ таблетите е лоразепам, лек кој припаѓа во групата на бензодиазепини.

ГЕНЕРИКА Lorazepam
ПАКУВАЊЕ таблети од 1 mg и од 2,5 mg
ДЕЈСТВИЕ Пореметување во однесување