Мапа на страната:ЛЕКОВИ СО РЕЦЕПТ

Лекови со рецепт – сите лекови кои се издаваат (пропишани) на лекарски рецепт и опфаќаат цела низа на фармако-терапевтски групи која покрива широк спектар на дијагностички индикации.

  • Филтер по категорија и дејствие:
ciprofloksacin

ЦИПРОФЛОКСАЦИН-от припаѓа на групата флуорокинолонски антимикробни средства со широк спектар...

ГЕНЕРИКА Ciprofloxacin
ПАКУВАЊЕ филм-обложени таблети од 250 mg и од 500 mg
ДЕЈСТВИЕ За инфекции
cinarizin-forte

ЦИНАРИЗИН форте е дериват на пиперазинот и припаѓа во групата на препарати за третман на...

ГЕНЕРИКА Cinnarizine
ПАКУВАЊЕ таблети од 75 mg
ДЕЈСТВИЕ За вртоглавица
hidrohlorotiazid

Хидрохлоротиазид е диуретик од групата на тиазидни диуретици.

ГЕНЕРИКА Hydrochlorothiazide
ПАКУВАЊЕ таблети од 25 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце
folan

Фосиноприл се употребува за третман на висок крвен притисок и симптоми на срцева слабост.

ГЕНЕРИКА Fosinopril sodium
ПАКУВАЊЕ таблети од 10 mg и 20 mg
ДЕЈСТВИЕ Лекови за притисок и срце
folan.2

Фолната киселина припаѓа на групата Б витамини.

ГЕНЕРИКА Folic acid
ПАКУВАЊЕ таблети
ДЕЈСТВИЕ Витамини
flukonazol

Флуконазол е антимикотик (антифунгален лек) од групата на триазоли.

ГЕНЕРИКА Fluconasole
ПАКУВАЊЕ капсули од 50 mg, 100 mg, и од 150 mg
ДЕЈСТВИЕ За габични инфекции